konijnen

Konijnen zijn prooidieren. Dat wil zeggen dat ze het liever niet laten zien als ze ziek zijn. Een ziek en dus langzamer konijn wordt immers snel gegrepen door vossen en roofvogels. Meestal ziet u het dus vrij laat als uw konijn ziek is. Als uw konijn gedurende een dag niet eet, is het advies dat u langskomt op de praktijk. Konijnendarmen zijn namelijk erg gevoelig en mogen niet stil liggen. Het belangrijkste onderdeel van konijnenvoeding is hooi. Konijnen moeten dit onbeperkt hebben, net als water. Verder mogen ze 20-25 gram biks per kilogram konijn per dag en kleine stukjes groente en fruit.

Als een konijn niet eet, kan dit o.a. wijzen op een probleem met de tanden of kiezen. Tanden van een konijn kunnen we gemakkelijk bekijken, met de kiezen is dit anders. Die liggen namelijk ver naar achteren. Zowel tanden als kiezen van konijnen groeien door. Normaal gesproken slijten ze op elkaar af, maar bij een verkeerde stand van het gebit gebeurt dit niet en blijven de tanden en kiezen maar groeien. Dit kan zo erg worden dat het konijn zijn voer niet meer kan pakken en erg kwijlt (natte kin). Door te weinig vezels krijgt het konijn dan diarree. De kiezen van de onderkaak kunnen naar elkaar toe gaan groeien waardoor er een brug over de tong ontstaat en het konijn zijn tong niet meer kan bewegen. De kiezen van de bovenkaak kunnen scherpe haken krijgen die in het tandvlees prikken, wat natuurlijk erg pijnlijk is.

Veel konijnenvoeding bestaat uit samengeperste korrels (' biks' ), groene en oranje stukjes. Vaak vinden konijnen juist de gekleurde stukjes het lekkerst, maar hier zitten niet genoeg vitamines en mineralen in. U kunt beter een voer geven waar alleen biks in zit. U kunt bij ons in de kliniek ' Supreme ' konijnenvoer bestellen. U kunt overigens ook van ditzelfde merk cavia-, chinchilla-, ratten-, en frettenvoer bestellen.

-meer info volgt, blijf de website in de gaten houden-

Science Selective Rabbit

"Een volledig geëxtrudeerde complete voeding voor konijnen met een hoog vezelgehalte (19%), waaraan prebiotische componenten en natuurlijke kruiden zijn toegevoegd om konijnen fit en gezond te houden".

 


Science Selective Rabbit is een compleet dieet in één voor konijnen om het specifieke probleem van selectief eten verhelpen.

  • Science Selective Rabbit is een mix van grondstoffen van hoge kwaliteit, die zijn geëxtrudeerd in smakelijke biscuitjes met een hoge voedingswaarde.
  • Science Selective Rabbit heeft een hoog vezelgehalte (19%) om de darmactiviteit, een gezonde spijsvertering en gebitafslijting te bevorderen.
  • Science Selective Rabbit bevat Bio-Mos, een prebiotisch component ter versterking van het immuunsysteem, ondersteuning van de spijsvertering en regulering van de blindedarm. Het prebiotische component werkt op schadelijke darmbacteriën, zodat de heilzame bacteriën zich goed kunnen ontwikkelen. Een gemiddeld volwassen konijn heeft per dag ongeveer 50 gram Science Selective Rabbit nodig.

Voor het maken van een afspraak, of het halen van voer en/of medicatie, zijn wij binnen de volgende openingstijden beschikbaar.

Openingstijden:

Ma 9:00-12:00 13:00-16:30
18:00-19:30
Di 9:00-12:00 13:00-16:30
Gesloten
Woe 9:00-12:00 13:00-16:30
18:00-19:30
Do 9:00-12:00 13:00-16:30
18:00-19:30
Vrij 9:00-12:00 13:00-16:30
18:00-19:30

 

We werken alleen op afspraak, de inloopspreekuren zijn vervallen.