Myxomatose en VHS

 

Regelmatig doen zich uitbraken van myxomatose voor, die grote sterfte veroorzaken onder zowel tamme als wilde konijnen.
Het myxomatose-virus wordt overgebracht door stekende insecten (zoals muggen en vlooien) en door rechtstreeks contact met zieke dieren.   
Doordat het een virus is, is de ziekte erg moeilijk te behandelen en ondanks goede zorg redden de meeste zieke konijnen het niet.  Het valt dan ook zeer aan te raden uw konijn tegen deze ziekte te vaccineren.
Daarnaast kunt u uw konijn laten inenten tegen een virus dat leidt tot het Viraal Haemorrhagisch Syndroom (VHS). Dit is een zeer besmettelijke ziekte waarvan zich de laatste jaren steeds meer uitbraken voordoen, die tot grote slachtingen bij wilde konijnen hebben geleid.

In april en in september zijn er speciale ent-spreekuren, tijdens deze spreekuren worden de konijnen tegen een gereduceerd tarief ingeent. Houd voor de exacte data ook het lokale krantje in de gaten.

Onze kliniek is elke werkdag geopend voor het ophalen van voer en medicijnen of het maken van een afspraak van 9.00-12.00 uur, van 13.30-16.30 uur en van 18.30-19.30 uur, behalve op dinsdagavond.

Behandeling volgens afspraak en tijdens de volgende inloopspreekuren:

ma, wo, vrij 09.00 - 09.30u
ma t/m vrij 13.30 - 14.30u
ma, wo, do, vrij      18.30 - 19.30u